Ken jij de advertentie extensies al?

Heb jij als starter op de mkb markt, geld opzij gezet om te adverteren? Voor veel ondernemers is Google Ads een mooie eerste stap. De juiste advertenties dragen bij aan naamsbekendheid als je een hoge positie in Google weet te bemachtigen. Voor het beste resultaat met je advertentie, kun je gratis zogenaamde advertentie extensies gebruiken. Met deze advertentie extensies kun je aanvullende informatie toevoegen zoals beoordelingen en bedrijfsinformatie. Hierdoor wordt je advertentie groter  met betere online zichtbaarheid, een hogere CTR, meer verkeer en conversies tot gevolg.

De extensies die je kunt gebruiken

We sommen ze even voor je op! Vervolgens kun je zelf bekijken hoe je zie inzet bij jouw advertentie.

  • Voeg een telefoonnummer toe met de oproepextensie
  • Het bedrijfsadres, de route of afstand naar je bedrijf is toe te voegen met de locatie-extensie
  • Per advertentie kun je dankzij de highlight-extensie 2 tot 6 USP’s of aanbiedingen toevoegen
  • Markeer modellen, cursussen of andere producten en diensten met de website-informatie-extensie
  • Sitelinks gebruik je om per advertentie 2 tot 8 links toe te voegen
  • Gebruik per advertentie maximaal 8 prijsextensies om extra producten of services onder de aandacht te brengen
  • De app-extensie is ideaal ter promotie van je app en linkt door naar de Google Play of App Store

Van alle bovengenoemde handmatige extensies zijn ook nog dynamische varianten beschikbaar, oftewel geautomatiseerde extensies. Dit houdt in dat Google ze zelf aanmaakt. Ze worden vertoond op het moment dat Google Ads voorspelt dat ze bij zullen dragen aan een hogere advertentieprestatie. Een voorbeeld zijn verkopersbeoordelingen extensies met, je raad het al, verkopersbeoordelingen.

Over het vertonen van extensies gesproken, het gebruik ervan in je advertentie betekent niet dat ze altijd vertoond worden. Zo bepaalt Google door een berekening of de toegevoegde extensie het resultaat van je advertentie echt kan verbeteren. En onthoud ook: hoe hoger je advertentiepositie, hoe groter de kans dat je advertentie met extensies wordt getoond. 

Wil jij SEA inzetten om je bedrijf online te laten groeien? Dat kan, want SEA werkzaamheden zijn inbegrepen bij onze 12-maanden aanpak. 

Wil jij maximale resultaten boeken met jouw online business?

Schuiven naar boven
Maandelijks opzegbaar